Jul & Nytår 2017 Program

Eventyrlig Julekalender

Fra den 1. – 24. december, hver dag kl.10.00

Vi ønsker alle børn en rigtig glædelig jul – hvor netop det at glæde sig er en stor del af fornøjelsen. Vi har valgt at inddrage skolebørnene, og de yngste skolebørn får dels fornøjelsen af at pynte op med deres egen julepynt på Nørre Torv og dels at dekorere de 24 låger til årets julekalender.

Bag lågen gemmer der sig hver dag en lille eventyrlig historie og en konkurrence. Vi åbner en låge hver dag kl. 10.00, hvor dagens historie bliver læst højt. Børnefamilier, daginstitutioner, dagplejemødre, mfl. er meget velkomne. Efter eventyret danser vi om juletræet og der er mandariner til børnene.

Juletræstænding

Fredag den 1. december kl. 16.30

Julen nærmer sig og vi glæder os vildt meget til vores traditionsrige og smukke Juleoptog, hvor en masse nisser går foran og bagved Juletoget, som på hyggeligste vis bringer Julemanden og Borgmester Benedikte Kiær frem til det store Juletræ på Øster Torv.

Efter sang og dans om Juletræet serverer Espergærde Centret en gratis kop varm kakao eller gløgg til alle, ligesom Julemanden og hans nisser deler pebernødder ud.

Pynt dit eget Honninghjerte

Lørdag den 2. december kl. 10.00 – 13.00

Honninghjerter hører i den grad julen til. Meny Bageren har bagt de lækreste honninghjerter til børnene. De kan komme lørdag den 2. december kl. 10-13 og pynte deres eget honninghjerte, som de kan tage med sig hjem efterfølgende.

JuleXpressen

Vores hyggelige MiniXpressen – også kaldet Futte og i disse tider for JuleXpressen – kører hver lørdag og søndag i december kl. 10-13.
Det er i år 50 år siden, at toget kørte første gang.

Koncert med Gospellights
Søndag den 3. december kl.13.00

Traditionen tro giver det skønne og livsbekræftende børnekor Gospellights koncert her i Espergærde Centret kl. 13.00 på Nørre Torv.

Koret ledes af Anders Christopher Nielsen og består af sangglade børn fra 8-16 år.

Mød Julemanden

Hver Fredag, Lørdag og Søndag op til jul

Vores hyggelige julemand elsker at komme i Espergærde Centret, så du kan møde ham hver weekend indtil juleaften.

Julemanden har fået mange af sine nisser til at hjælpe sig i juleværkstedet, så han kan få tid til at gøre det han er allerbedst kan lide – nemlig snakke med alle børnene og høre, hvad de ønsker sig til jul. Vores julemand har altid sin kurv med lækkerier med sig rundt, så han kan dele lidt ud til alle de børn, han møder på sin vej.

Eventyrlig Julekalender

Fra den 1. – 24. december, hver dag kl.10.00

Vi ønsker alle børn en rigtig glædelig jul – hvor netop det at glæde sig er en stor del af fornøjelsen. Vi har valgt at inddrage skolebørnene, og de yngste skolebørn får dels fornøjelsen af at pynte op med deres egen julepynt på Nørre Torv og dels at dekorere de 24 låger til årets julekalender.

Bag lågen gemmer der sig hver dag en lille eventyrlig historie og en konkurrence. Vi åbner en låge hver dag kl. 10.00, hvor dagens historie bliver læst højt. Børnefamilier, daginstitutioner, dagplejemødre, mfl. er meget velkomne. Efter eventyret danser vi om juletræet og der er mandariner til børnene.

Jernbane Orkestret

Lørdag den 9. december

Helsingør Jernbaneorkester kommer forbi Espergærde Centret, hvor de giver en fin koncert på Øster Torv.

Julexpressen

Lørdag den 9. og søndag den 10. december kl. 10-13
Vores hyggelige MiniXpressen – også kaldet Futte og i disse tider for JuleXpressen – kører hver lørdag og søndag i december kl. 10-13.
Det er i år 50 år siden, at toget kørte første gang.

Kunsthåndværkere

Vi får besøg af nogle af vores lokale kunsthåndværkere, så du kan finde unikke gaver til dine kære.

Marianne Kokholm har udviklet en særlig teknik, hvor hun laver de smukkeste lysestager ol. i keramik, som du kan se her på billedet.

Mød Julemanden

Hver Fredag, Lørdag og Søndag op til jul

Vores hyggelige julemand elsker at komme i Espergærde Centret, så du kan møde ham hver weekend indtil juleaften. Julemanden har fået mange af sine nisser til at hjælpe sig i juleværkstedet, så han kan få tid til at gøre det han er allerbedst kan lide – nemlig snakke med alle børnene og høre, hvad de ønsker sig til jul. Vores julemand har altid sin kurv med lækkerier med sig rundt, så han kan dele lidt ud til alle de børn, han møder på sin vej.

Eventyrlig Julekalender

Fra den 1. – 24. december, hver dag kl.10.00

Vi ønsker alle børn en rigtig glædelig jul – hvor netop det at glæde sig er en stor del af fornøjelsen. Vi har valgt at inddrage skolebørnene, og de yngste skolebørn får dels fornøjelsen af at pynte op med deres egen julepynt på Nørre Torv og dels at dekorere de 24 låger til årets julekalender.

Bag lågen gemmer der sig hver dag en lille eventyrlig historie og en konkurrence. Vi åbner en låge hver dag kl. 10.00, hvor dagens historie bliver læst højt. Børnefamilier, daginstitutioner, dagplejemødre, mfl. er meget velkomne. Efter eventyret danser vi om juletræet og der er mandariner til børnene.

Luciaoptog

Onsdag den 13. december Kl. 16.30

Traditionen tro glæder vi os til det store Luciaoptog gennem Espergærde Centret. Optoget begynder kl. 16.30 og går fra Biblioteket hele vejen gennem Centret. Efterfølgende serverer vi en kop varm kakao eller gløgg på Nørre Torv.

Teatret Lille Hest

Torsdag den 14. december Kl. 17.00 – 17.45

Et juleeventyr frit efter Kim Fupz Aakesons bog – Fortællingen om Nissen der drager ud i verden for at blive berømt. Han drømmer om, at folk vil råbe hurra og putte ham i fjernsynet, men bagsiden af berømmelsen viser sig, at være en helt anden historie.

Aldersgruppe: 4-9 år.

Ponyridning

Lørdag den 16.  december kl.10.00 – 13.00

Denne lørdag kan børnene få en lille ridetur på de sødeste ponyer. Skulle man have en lille gulerod eller lidt rugbrød med til ponyerne, kommer de i ekstra meget julestemning.

De kan både klappes, nusses og rides, så længe man passer rigtig godt på dem.

JuleXpressen

Vores hyggelige MiniXpressen – også kaldet Futte og i disse tider for JuleXpressen – kører hver lørdag og søndag i december kl. 10-13.
Det er i år 50 år siden, at toget kørte første gang.

Julekoncert med Reg & Andreas

Lørdag den 16.  december kl. 13.00 – 15.00 på Espergærde Bibliotek

Der er lagt op til en stor oplevelse, når Reg & Andreas gæster Espergærde Bibliotek for at spille julekoncert i samarbejde med Espergærde Centret – lørdag den 16. december kl. 13.

Man kan nærmest dufte hyggen brede sig, når de synger “Chestnuts roasting on an open fire”, “Let It Snow” og “Jingle Bells”. Og med store juleballader som “Mary Did You Know” og “O Holy Night” vil julens stærke tema træde tydeligt frem. Den populære duo har også nyere sange på repertoiret, for eksempel sangen “Almost There” og deres helt eget nyskrevne julehit “A Son Is Given”.

Koncerten sker i forbindelse med udgivelsen af deres første jule-CD sammen, som er blevet indspillet i både Riga, Nashville og København. Det er et enormt projekt med fuldt band, strygere, fløjte, kor og gæstesolister. Koncerterne byder dog på mere “unplugged” versioner af de flotte sange, med Andreas ved klaveret og både ham selv og Reg som sangere. Desuden medvirker Reg’s datter Isabella på nogle af sangene.

Den canadiske sanger Reg Downey og den danske pianist og sanger Andreas Flensted-Jensen har nu i 3 år udgjort en hjertevarm duo, der begejstrer publikum ved deres mange koncerter i både Danmark og udlandet.

Entré til koncerten er 100 kr. Billetter købes gennem biblioteket på billetnet.dk i forvejen eller i døren.

Mød Julemanden

Hver Fredag, Lørdag og Søndag op til jul

Vores hyggelige julemand elsker at komme i Espergærde Centret, så du kan møde ham hver weekend indtil juleaften. Julemanden har fået mange af sine nisser til at hjælpe sig i juleværkstedet, så han kan få tid til at gøre det han er allerbedst kan lide – nemlig snakke med alle børnene og høre, hvad de ønsker sig til jul. Vores julemand har altid sin kurv med lækkerier med sig rundt, så han kan dele lidt ud til alle de børn, han møder på sin vej.

Eventyrlig Julekalender

Fra den 1. – 24. December, Hver Dag kl.10.00

Vi ønsker alle børn en rigtig glædelig jul – hvor netop det at glæde sig er en stor del af fornøjelsen. Vi har valgt at inddrage skolebørnene, og de 3 største folkeskoler får dels fornøjelsen af at pynte op med deres egen julepynt på de 3 torve og dels at dekorere de 24 låger til årets julekalender.

Bag lågen gemmer der sig hver dag en lille eventyrlig historie og en konkurrence, hvor mænd, kvinder og børn kan vinde en julegave. Vi åbner en låge hver dag kl. 0.00, hvor dagens historie bliver læst højt.

JuleXpressen

Vores hyggelige MiniXpressen – også kaldet Futte og i disse tider for JuleXpressen – kører hver lørdag og søndag i december kl. 10-13.
Det er i år 50 år siden, at toget kørte første gang.
Mød Julemandens Rensdyr
Lørdag den 23. december kl. 16.00

Vi får igen i år besøg af Julemandens og 2 af hans rensdyr på selveste Lillejuleaften.

Vi sørger for varm kakao eller gløgg, mens I venter i kø på at få årets julefoto med Rensdyrene, som I og børnene meget gerne må kæle med.

Mød Julemanden

Hver dag den sidste uge op til juleaften

Vores hyggelige julemand elsker at komme i Espergærde Centret, så du kan møde ham hver dag denne uge indtil juleaften. Julemanden har fået mange af sine nisser til at hjælpe sig i juleværkstedet, så han kan få tid til at gøre det han er allerbedst kan lide – nemlig snakke med alle børnene og høre, hvad de ønsker sig til jul. Vores julemand har altid sin kurv med lækkerier med sig rundt, så han kan dele lidt ud til alle de børn, han møder på sin vej.

Eventyrlig Jul

Fra den 25 – 31. December

De har stået der hele december, men snart er julen forbi og vi skal i gang med det nye år. Det er ved at være absolut sidste mulighed for at nyde de smukt pyntede søjler, inden vi igen tage pynten  ned.

Vi håber, at I alle har haft en skøn jul og ønsker jer et lykkebringende nyt år!

JuleXpressen

Vores hyggelige MiniXpressen – også kaldet Futte og i disse tider for JuleXpressen – kører hver lørdag og søndag i december kl. 10-13.
Det er i år 50 år siden, at toget kørte første gang.

Nytårs Champagne

Lørdag den 30. december Kl. 13.00 – 14.00

Traditionen tro skænker vi et glas champagne og serverer et stykke kransekage til alle vores dejlige kunder: Kig forbi og ønsk godt nytår!