Showdown den 11. maj kl. 11-13

Showdown den 11. maj kl. 11-13

Kom og prøv bordtennis for blinde

Fredag den 11. maj kl. 11 i Espergærde Centret, Østre Torv.

Showdown er de blindes svar på bordtennis eller air hockey. Men både mennesker med synshandicap og seende kan spille sammen, for alle bærer sorte briller, så det gælder om at høre sig frem til bolden.

Showdown Klubben Nordsjælland holder til i Espergærde, og i anledning af at Helsingør i slutningen af maj er vært for ”Special Olympics Idrætsfestival” sætter vi fokus på mennesker med handicap og handicapidræt i kommunen. Derfor har både seende og synshandicappede mulighed for at prøve at spille Showdown fredag den 11. maj fra kl. 11 til ca. 13 i Espergærde Centret, hvor vi stiller op med et bord og lokale synshandicappede spillere.

Samtidig har man mulighed for at få en snak med os om det at være synshandicappet.

Showdown spilles af to personer, der hver har et bat. Spillebordet måler 3,66 x 1,22 meter.

Banen har bander, og i hver ende findes en mållomme. Der er hagl i bolden, så man kan høre den.

Spillets formål er at skyde bolden hen ad bordet og ned i modstanderes mållomme.

Der spilles tre sæt, og et sæt er vundet, når den ene spiller har mindst 11 point og mindst to point mere end modstanderen.

Showdown er et teknisk krævende spil, der styrker spillerens motorik og hurtighed. Spillet opbygger også koncentrations- og orienteringsevnen hos deltageren. Der spilles efter internationalt anerkendte regler.

Du kan se et eksempel på en international showdown kamp her:

Helt så hurtigt spiller vi dog ikke lokalt, – her er god plads til nybegyndere, så hold dig ikke tilbage, men kom forbi og tag udfordringen op og prøv en anderledes form for boldspil.

Vi glæder os til at udfordre dig til en venskabelig match og samtidig give dig en oplevelse hvor høresansen er den vigtigste og synssansen er borte for en lille stund.

 

Lidt om Special Olympics Idrætsfestival:

Under sloganet ”Sport med et smil” arrangerer Parasport Danmark i samarbejde med Helsingør Kommune Special Olympics Idrætsfestival 2018. Festivalen er et idrætsstævne for personer med udviklingshandicap og afholdes d. 25.-27. maj 2018 med stævnecentrum i Helsingør Hallerne.

Der er 12 Special Olympic discipliner: Badminton, Fodbold, Håndbold, Svømning, Ridning, Bowling, Golf, Gymnastik, Atletik, Floorball, Boccia og Hockey. Helsingørs 68 atleter stiller op i 11 ud af 12 discipliner.

I 2018 forventes det at omkring 1.200 deltagere og hjælpere medio maj vil tage turen til Helsingør og opleve ”Sport med et smil”. Vi forventer derudover 300 frivillige og officials til stævnet

Lørdag og søndag afvikles alle idrætterne på Helsingør kommunes idrætsanlæg – Helsingør hallen, Svømmehallen, Atletikstadion, SIF, Helsingør Golf, Espergærdehallen, Stenbjerggråd i Espergærde. Bowling afvikles dog i Hillerød.

Deltagerne i Special Olympics håber at se rigtig mange af jer til åbningen på Kulturpladsen fredag den 25. maj kl. 19.30 – kom i god tid, så kan også du medvirke til at få stemningen i top.