Skt. Hans Fest 2018

Skt. Hans 2018 – Lørdag den 23. juni 2018

Espergærde Centret inviterer i samarbejde med EIF, EIFs Venner, Spejderne og Fiskeboden til den traditionsrige Skt. Hans Fest på Kirkestranden.

Den store Skt. Hans Fest bliver sponseret og arrangeret af Espergærde Centret, EIF, EIFs Venner, Spejderne og Fiskeboden. I praksis er det en styregruppe bestående af Michael Brun og Keld Fritsbøger, EIFs Hovedbestyrelse, Jan Hestbæk, EIF Badminton, Tom Pedersen og Dennis Jensen, EIF Fodbold, Dorte Kristoffersen, EIF Gymnastik, Jesper Cappelen, EIF Håndbold, Søren Harboe, Spejderne, Michael Mathiesen og Anja Paulick, EIFs Venner, Brian Mortensen, Fiskeboden og Vibeke Nørly, Espergærde Centret, der mødes flere gange i løbet af foråret for at stable arrangementet på benene.

”Formålet med arrangementet er jo dels at skabe en hyggelig byfest på stranden, dels at samle penge ind til foreningerne i vores dejlige by”, siger Centerchef Vibeke Nørly og fortsætter: ”Efter nogle år, hvor der desværre var større eller mindre underskud på arrangementet, så var vi rigtig glade for at, vi i efteråret 2017 kunne afslutte regnskabet med et overskud på 5.000 kr., som vi fordelte med 1.000 kr. til hhv. spejderne og EIF Badminton, Fodbold, Gymnastik og Håndbold.”

Overskuddet kom sidste år fra salget af kaffe/kage, øl/vin, gin/tonic, m.m. samt ikke mindst det store lotteri, som eksempelvis butikkerne i Espergærde Centret hvert år donerer flotte gaver til.

Derudover sponserer Espergærde Centret markedsføringen af eventet, plakater, sanghæfter, fakler, gavekort, diverse ingredienser, m.m.

I år starter festen igen kl.18 med fællesspisning i Espergærde Centret, der dækker op med borde/stole under vores motto ”Spis Forskelligt Sammen”, hvor familie og venner hver især kan spise det, de har lyst til ved samme bord, uanset hvor de har købt det henne.

Derefter går vi kl. 19.30 i samlet flok fra Biblioteket mod Kirkestranden med faklerne tændt. I år har vi indkøbt fakler til både børn og voksne, så alle kan gå med en fakkel. Det glæder vi os til!

På stranden tænder spejderne for børnebålet kl. 20.00, hvor børnene kan grille både popcorn og skumfiduser sponseret af Espergærde Centret.

Der bliver rig mulighed for at kunne købe øl/vin/vand fra Fiskeboden, ligesom EIF/EIFs venner har boder med det store lotteri, kaffe/kage og gin/tonic, hvor overskuddet går til aktiviteter i foreningerne.

Kl. 21.20 holder Kommunaldirektør i Helsingør Kommune, Stine Johansen, årets båltale, hvorefter vi synger et par sange, mens spejderne tænder det store bål. Efterfølgende er der mulighed for at gå over til havnen, hvor Fiskeboden sælger mad og drikke. Her har EIF/EIFs venner også en bod, hvor man efter bålet kan købe kaffe eller gin/tonic, og overskuddet fra denne bod går tillige til aktiviteter i foreningerne.

”Styregruppen siger på forhånd tusind tak til Kommunaldirektør Stine Johansen, fordi hun var frisk på at holde årets måltale, ligesom der skal lyde et tusind tak til vores sponsorer og ikke mindst de mange frivillige, der er med til at gøre et så stort arrangement muligt,” siger Michael Brun, der foruden sit hverv i EIFs Hovedbestyrelse er formand for styregruppen.

”Vi håber på skønt vejr og at rigtig mange fra Espergærde og hele vores opland støtter op om arrangementet. Det er jo herligt at Skt. Hans falder på en lørdag, så folk forhåbentlig har lyst til at hygge sig på stranden, når de fleste ikke skal tidligt op næste morgen”, slutter Michael Brun med et smil.

Vi glæder os til at se jer allesammen!